Ställ in skrivarinställningar

Innan du börjar se till att du redan har ShipNordic Print App installerat på din dator. Läs mer om det här.

1. Gå till Inställningar -> Skrivare inställningar i ShipNordic admin.

2. Lägg till en skrivare genom att klicka på plustecknet.

3. Ange "User" (Ett namn på skrivaren du lägger till) exempelvis "A4Skrivare" eller "ZebraSkrivare". Inga specialtecken eller mellanslag är tillåtet i "User". Och klicka på Spara.

4. Lägg till ytterligare skrivare om du har en skrivare för plocklista (A4) och en annan för etikettskrivare för fraktsedlar på samma sätt.

5. Kom ihåg/spara ner "User" och "Key" till dina skrivare.

6. Starta ShipNordic Print app på din dator. Klicka sedan på "Lägg till Skrivare"

7. Fyll i "User" och "Key från tidigare steg och välj vilken fysisk skrivare det motsvarar.

8. Gör om steg 7 för varje skrivare du har.
9. Gå tillbaka till ShipNordic admin. (Inställningar -> Skrivare inställningar).
Börja med att välja vilken skrivare som skall användas för utskrift av plocklistan.

10. Välj om du vill ha "Flera beställningar per plocklista" detta betyder att flera beställningar kan komma på samma A4 papper. Eller "En beställning per plocklista" Varje beställning får ett eget A4 papper.

11. Välj storlek och format som ska användas för plocklistan. ShipNordic har stöd för PDF och ZPL format i flera olika storlekar.

12. Välj vilken skrivare som skall användas för utskrift av fraktsedel/fraktetikett. (Detta kan vara samma skrivare som du använder för plocklistan).

13. Välj storlek och format på fraktsedel/fraktetikett. (Finns stöd för att få ut flera fraktetiketter på en A4 sida).

14. Klicka på spara.

Glöm inte att starta upp ShipNordic Print App varje gång du bokar frakt. Om programmet inte är igång kommer ingenting att skrivas ut.